mandag den 11. november 2013

Dansk smørrebrød og amerikansk kagedekorering

Kunne i princippet bare skrive et blogindlæg bestående af et ord, og det ville være nok til at beskrive min weekend. Ordet er mad - mad, mad, mad, mad, mad! God mad - fantastisk mad - savnet mad.
Fredag da jeg havde fri, tog jeg sammen med en anden tysk au pair til Ikea. Hun skulle købe noget til sit værelse, jeg tog med for at købe skandinavisk mad. Kom hjem med træstammer og brunkager.(Brunkager fordi det vækker dejlige minder om farmor og jul!).
Lørdag var jeg sammen med Caja, og vi var bogstavelig talt i himlen den dag. Dette skyldtes intet mindre end et lille julemarked på en skole i Rockville. Ikke bare et hvilket som helst julemarked, men et dansk et af slagsen. Utroligt hvor stor Danmark-fan man pludselig bliver, når man bosætter sig på den anden side af jorden for en stund. Glade var vi - intet mindre! Julemarkedet bestod af små boder med danske ting. Vi handlede stort ind - kagecreme, pebernøddeblanding, dansk slik, guldbarre, Anthon Berg chokolade, guldkarameller, makrel på dåse, glanspapir til danske julehjerter samt papirsstrimler til julestjerner. Udover boder med diverse ting, var der ligeledes danske stande med forskellige informationer om Danmark og ikke mindst en kæmpe bod med dansk mad. Wienerbrød, æblekage, Carlsberg øl og dansk smørrebrød med leverpostej, fiskefilet, roastbeef, frikadeller, laks - alt! Vi bestilte alt det, vi lige lystede og glemte alt om pris. For det var ligemeget, forkæle os selv skulle vi! Nøj det var godt! Der skulle ikke meget til, for vi kunne konkludere, at dette helt klart var det bedste måltid, vi havde fået i vores tre måneder udenlands. Det smagte himmelsk! Imens vi nød vores yderst lækre mad faldt vi i snak med en gruppe ældre mennesker ved siden af os. Deres forældre var fra Danmark, og vi fik os da en god snak om det amerikanske og danske, fik gratis wienerbrød x2 (trods vi selv havde frådet vores eget forinden) samt en frokostinvitation fra en præst. Ja, man oplever da lidt af hvert. Da vi havde nydt vores smørrebrød og danske desserter, var det tid til at komme videre. Vi ville dog lige et smut forbi æbleskiveboden inden afgang (nej, vi var ikke længere sultne men altså...), men til vores store skuffelse var boden lukket. Dette skulle da ikke stoppe os. Vi var i dansk stemning så det gjorde en ting, og vi ville ikke snydes for æbleskiver. Så æbleskiver skulle altså købes. Æbleskiver kan nemlig også findes her under betegnelsen "Danish Pancakes", så vi satte straks kursen mod supermarkedet Trader Joe's. På vejen faldt vi ligeledes over en World Market, hvor de kun sælger internationale ting, så vi kom da også hjem med isdessertvafler og chokoladejulemænd. Aften brugte vi på at spise lidt for meget mad, høre dansk julemusik, planlægge roadtrip og ferie til foråret, samt glæde os over vores nyindkøbte danske forråd. Nu har vi dansk mad til rådighed det næste stykke tid, yay - hopper af glæde!
Søndag stod atter i madens tegn. Dog lidt mere den amerikanske et af slagsen. Vi stod tidligt op - tog i fitness på holdene muscle up og step interval - hvorefter vi tog til DC. Vi havde meldt os på et kagedekoreringshold - købt gennem livingsocial. Anderledes men sjovt. Her brugte vi eftermiddagen mens vi fik lov til at lege med kage, icing og buttercreme. Kreativt var det, og resultatet blev da heller ikke ringe i forhold til vores begynderfærdigheder. Vi kunne begge bringe en yderst fin kage med hjem - så må vi håbe, den falder i god jord hos mine hostbørn. Jeg tror lige jeg holder en pause fra mad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar