fredag den 28. marts 2014

And you just said that..

and totally made my day. For ja, der er ingen tvivl om, at selvom børnepasning kan være en pain in the ass (undskyld mit sprogbrug) ind imellem, så kan selv de mindste ting stadig redde en gå og triviel hverdag. Der er ingen tvivl om, at jeg virkelig holder af mine tre krudtugler, og især deres sjove kommentarer og små bemærkninger kan ikke andet end at bringe smilet frem nu og da. 

"I have a tuxedo and a crown - I'm a king baby"

"A teenage dream would be to paint my nails every day"

"I agree with you, I look like Elvis Presley. I'm looking smoking hot"

"Everyone knows you as my sister. I didn't even tell them that you are my au pair, and when you leave I'll just say that you went to college"

"Do you think she is a hottie or something?"

"My mom just told me, that we have to pick a new au pair soon. That's not going to be easy. That's going to be hard to find one as good as you. My mom said the same"

"I think Frozen jumped of the movie screen. That's why we have all the snow this year"

"I didn't know that a Macbook Pro 13-inches would be so cool. Especially with the danish letters, and it still have all the american letters too"

"Are you married? I'm not very happy that you have rings on your left hand. It means that you are married"




Søde veninder, mere sne og endnu engang skolefri

Sidste fredag havde jeg af egen fri vilje, tilbudt min arbejdskraft, da mine hostforældre var lidt i bekneb med børnepasning. Da jeg gik i seng var humøret dog kke på det højeste efter en aften på tværs med både børn og hostfar. Følelsen af manglende tillid efter det store stykke arbejde, man konstant gør, kan slå selv den bedste ud. Godt jeg har en sød hostmom, der forstår at værdsætte. Denne aftens hændelser resulterede i, at jeg mildt sagt flygtede ud af huset dagen efter. Ja, jeg havde brug for lidt luftforandring, så derfor skulle weekenden selvfølgelig bruges med søde venner.
Lørdag morgen mødtes jeg med Svenja til morgenmad på La Madeline. Her fik vi os lidt lækkert at spise, mens den ellers stod på tøsesnak. Det var efterhånden lang tid siden, jeg havde set hende sidt, så det var godt lige at få indhentet alt det forsømte. Efterfølgende tog jeg hjem til Samantha. Hun havde huset for sig selv, så vi tullede bare lidt rundt, inden vi tog i Mall for at kigge på kjoler til Navy Ball. Vi ville bare lige ud at sondere terrænet, da vi egentlig havde snakket om at leje. Dette var dog ikke en skide smart ide, da jeg selvfølgelig forelskede mig i en af de mange flotte kjoler. Sådan som i virkelig forgabt. Jeg har nu en kjole hængende herhjemme med tvivlen, om jeg skal beholde eller returnere. Mange penge er det altså - men flot er den altså også!
Da vi kom hjem fra mall lavede vi bare aftensmad og tog os en lille lur inden planlagt bytur. Bytur blev det ikke meget til, eftersom vi begge var større tilhænger af tøsefilm og is hjemme. Søndag tog vi til DC for at spise Brunch på Nopa i DC med en af hendes kollegaer. Det er et sted, hvor hun ofte har Business Dinners med politikeren Paul Ryan, så det var sjovt at være afsted, fordi alle bare kendte hende.
Ellers har ugen bare forløbet stille og roligt. Jeg var til zumba mandag, har skypet med en masse savnede mennesker hjemmefra, og ellers har jeg bare hygget mig med mine børn. Vi har fået endnu mere sne, og derfor har vi i protest lavet sommerfugle og blomster som dekoration til vinduerne. Vi kalder altså desperat på foråret her. Vi har også bygget en hel del lego, og set oceaner af Disney Channel. I dag har børnene atter fri fra skole (i dag grundet Teacher Meeting), så vi må se, hvad dagen bringer. Forhåbentligt endnu mere hygge. I aften tager jeg hjem til Camilla, da vi skal til Philadelphia i morgen tidlig. Det skal nok blive en rigtig god weekend!

fredag den 21. marts 2014

Ugen der gik...

Lige en lille opsummering af ugens hændelser. Bare for at få det hele med såmændt. Vi går lige baglæns. Har i dag brugt 2,5 time på kontoret i Rockville for at få mit social security number. Med kø helt ud i entreen, var jeg åbenbart ikke den eneste, der var sent på den. Så kan jeg forhåbentligt også få betalt taxes snart. Forleden holdte jeg bedre-sent-end-aldrig-fødselsdagsfejring af Stephanie på Starbucks. Med Georgetown Cupcakes til anledningen. Sikke en sund morgenmad da. Mandag var der sne, så langt øjet rækkede, hvilket selvfølgelig igen igen resulterede i snefri. Endnu en snestorm er varslet for tirsdag, og det er da slet ikke til at forstå med årets første forårsdag i dag. Ja, sådan officielt. Har valgt det helt forkerte år at komme i. Især når I har haft minimal sne derhjemme. Som mine hostbørn siger: "du har bragt sneen hertil Louise". Det er lige før, jeg tror på det. 
I aften skal jeg arbejde. Hurra for det. Når børnene er puttet i seng, vil jeg bestille delfin svømning på Bahamas. Bare for at komme lidt i stemning. Ferie om 17 dage - endelig nærmer vi os efter lang tids nedtælling. Dejligt med gode oplevelser at se frem til. 


tirsdag den 18. marts 2014

Just a little story

Lige en lille historie baseret på vores oplevelse i Boston. Annika og jeg var simpelthen flade af grin hele lørdag. Nyd vores lille fortælling. 

Now I want to tell you a story - it's a short story though, but it's a good one. This story is about a man Zachary - better known as Lonely Zachy Boy. Lonely Zachy Boy is a harvard grad student in his early thirties, right now living by himself in his own flat downtown Boston. An apartment with a pretty good location. It's near the harbor and close to one out of a thousand Dunkin Donuts' shops located in the city. Lonely Zachy Boy has a penchant for Dunkin Donuts' Coffee, and is an employee at the store himself. Liking Starbucks is very insulting to him - it's against everything he vouches for. If you are a Starbucks fan, then you and Zachy boy will never become friends. That's actually why he is kind of lonely. He has no friends. No friends besides his fish in a big aquarium placed in the kitchen. The fish called prince Gustav the first (pronounced Gustaffffffff) is lonely too. Zachy Boy tells people, that Gustav doesn't like other fish. He points out that Gustav attacks other fish, and that you can not put a mirror in front of him, because it will make him aggressive. He likes humans though and if you are a Dunkin Donut coffee drinker, Zachy boy will maybe let you feed him. If you are lucky you might be their friend. Just have in mind, that it can be hard - because you are probably a bigger fan of Starbuck than Dunkin. We are. That's why we're happy, that Gustav and Zachy Boy have each other. Gustav likes people and Zachy Boy likes fish - and they don't need anything else in this entire world.

The moral of the story is - from Lonely Zachy Boy's point of view - if you ever fell lonely, just buy a fish. If you're not up for that idea, you are more than welcome to keep Zachy Boy and Gustav company around Sankt Patrick's Day. That's their favorite holiday and every single year they are throwing a party with donuts and a seven hours cooked cornbief. Just letting you know!

^ billede af mig og Prince Gustav the first. 

søndag den 16. marts 2014

Boston, Harvard og couchsurfing

Fredag omkring halv seks tog min hostforældre afsted på weekend til Vegas. Familiens barnepige Samanta kom og tog over omtrendt samme tid, men eftersom jeg ikke skulle med bussen til Boston før sen aften, blev jeg hjemme og brugte aftenen med hende og børnene. Eller nærmere bare hende. Børnene passede lidt sig selv, mens vi snakkede over et glas vin. Hun er amerikaner, femogtyve år, arbejder for (hold på hat og briller) måske USA's kommende præsident - hvem ved - og hun er super sød. På nuværende tidspunkt har vi planer om et black tie arrangement sammen i starten af april, og hun er helt hooked på bytur næste weekend. Hun beskriver sig selv som en "social butterfly", så det skal da nok blive spændende. Haha!
Da hun begyndte at putte børnene i seng, smuttede jeg lige så langtsomt afsted mod metroen for at mødes med Annika. Vi stod af ved Union Station DC, og klokken ti kørte bussen med første stop i NYC. I NYC skulle vi skifte bus, men med en ventetid på to timer, endte vi med at rende hen på Times Square. Her slog vi os ned på en McDonald's klokken halv tre om natten, nød en latte og en burger, inden turen gik videre til Boston ved fire-tiden. Søvnen denne nat var ikke ligefrem optimal. Med separate siddepladser endte jeg med at sidde bagerst med en snorkende og yderst ucharmerende fyr ved min side. Ikke nok med det hørte han høj rock musik, mens toiletdøren bag os nærmest klaprede i takt. Op og i gik den. Da vi stod af i Boston, var det derfor højest med tre timers søvn på en ti-timers lang køretur, og trods regn ved ankomst, var vi mere eller mindre klar til at udforske byen. Vi skulle dog bare lige af med vores kufferter først - af med vores kuffert hos en fyr ved navn Zach. Zach som var bosat i downtown Boston havde nemlig tilbudt at hoste os natten mellem lørdag og søndag. Rettere sagt benyttede vi os af couchsurfing, hvilket så betyder, at man sover gratis på andre folks sofaer (Ja mor, jeg lever stadig og undskyld for manglende men bevidst information). Zach kom og hentede os i bil, og vi blev dernæst kørt til hans lejlighed. En virkelig fin en i den dyre ende - tidligere Harvard studerende nu ansat hos Dunkin Donuts! Sikke en kombination da. Han var så venlig, at vi fik dobbeltsengen, mens han tog sofaen. Når det så er sagt, var de to første timer i hans lejlighed en smule underlige. Han var virkelig flink og gæstfri, men virkelig en spøjs type. Dette betød, at han blev til genstand for mange jokes og meget latter i blandt Annika og jeg, da vi resten af morgenen indtil sen aften befandt os på egne ben i Boston. Ved ikke hvornår jeg sidst grint så meget. I løbet af dagen, fik vi rundet de fleste af de steder, Zach havde nedskrevet til os. Vi gik simpelthen så meget den dag. Rundt i hele Boston samt over broen til Cambridge for at se Harvard University (lad mig dog studere der, please!). Efter at have spadseret rundt hele dagen, blev vi begge enige om, at Boston er det en rigtig dejlig, hyggelig og fin by - anderledes end andre amerikanske storbyer. Den har en lang gade med alle butikker, hvilket er en smule attypisk, da Amerika mere er kendt for Malls. Udover alle businessbygningerne var der også mange gamle bygninger med stor historisk værdi, hvilket virkelig gav byen sin charme. Ligeledes er byen en havneby, hvilket betød at vi til aftensmad selvfølgelig skulle prøve en Lobster roll fra Quinzy Market - en specialitet i Boston. Den mættede dog ikke det vilde, så en bagel med grillet kylling og bacon blev det også til - det bedste jeg havde smagt længe!
Omkring ni satte vi kursen tilbage mod Zach's lejlighed, hvor vi trætte hoppede på hovedet i seng. Tidligt op skulle vi nemlig dagen efter, da Zach havde en fest, der skulle holdes søndag morgen klokken ti grundet Sankt Patrick's Day. En irisk holiday - så der skulle spises rigeligt med irisk mad og drikkes en masse øl. Zach havde inviteret os, og på grund af hans gæstfrihed følte vi, at vi blev nødt til at blive bare lidt. Typemæssigt sagde personerne mig intet, og øl og donuts til morgenmad bliver nok aldrig min favorit. Det var dog okay. Annika og jeg havde hinanden, og så kan man da sige, at vi også fik prøvet det. Jeg har efterhånden prøvet så mange mærkelige ting her.
Da vi endelig fik os selv til at forlade festen, smuttede vi atter ud i Bostons gader. Vi skippede den store Sankt Patrick's Day Parade grundet alt for mange mennesker. Dog var det frysende koldt, så vi endte på en Starbuck's og vidste ikke helt, hvad vi skulle gøre. Vi var jo med fuld oppakning, og min påklædning var ikke ligefrem varm nok. Det endte med, at vi tog en Sightseeing City Bus rundt i hele Boston. Vi fik derfor alle de historiske informationer med, imens jeg stadig kunne holde varmen.
Klokken seks tog vi med flyet fra Logan Airport i Boston, og vi landede i DC med stor skuffelse over snevejr. Sikke altså - nu gider vi ikke mere sne. Jeg krydser så meget mine fingre for, at der ikke er snefri i morgen. Ellers må jeg leve højt på denne dejlige weekend, som jeg nu kan se tilbage på med et smil samt et godt grin over vores host fra Boston.

lørdag den 15. marts 2014

Foråret er på vej - længe ventet

Må tale lige fra hjertet, når jeg nu fortæller, at jeg forrige uge nok ramte bunden her. Med humøret på det laveste og manglende positivitet, måtte jeg mildt sagt kæmpe mig igennem ugen. Ud af huset blev der ikke meget af, og fitness er siden lagt på hylden. Simpelthen manglende overskud. Denne uge har været anderledes - bedre. Foråret er stille begyndt at kigge frem, to små udendørs løbeture er det blevet til, børnene har kunne være på legepladsen efter skole, vi har alle kunne lege udendørs, og det har klart sat sine spor på humøret. Jeg har fundet små søde noter fra mine hostbørn rundt omkring i huset, fået forårsplukkede blomster af den ældste, min MacBook kom med posten forleden, og jeg har fået shoppet en smule. Jeg sidder nu i bussen på vej til Boston, og selvom et hvidt landskab på nuværende tidspunkt kan ses, så langt øjet rækker, holdes hovedet højt. Annika og jeg er stadig klar til at indtage Boston om blot halvanden time. 

mandag den 10. marts 2014

Søndagsskole og fremlæggelse af afsluttende projekt

Så er det atter mandag igen. Weekenden har været stille og rolig med skolegang søndag. For at få nogle af mine credits, har jeg taget et weekendkursus bestående af tre separate dage samt en weekendtur til Philadelphia. Lektionerne er nu overstået, lektierne for dette kursus er fortid, og i går stod den på fremlæggelse af afsluttende projekt. Emnet for dette kursus var amerikansk historie - mere specifikt omhandlende Philadelphia, dens betydning for Amerika samt amish folket. Min fremlæggelse havde overemnet "Covered Bridges" - så heldig er man altså, når man får lov at trække emne som nummer 21 ud af 27. Projektet skulle bestå af en skriftlig og visuel del og fremlæggelsen lå på omkring de fem til syv minutter. Det var lige til at overkomme. Med syvogtyve fremlæggelser tog det godt hele dagen. Jeg prøvede noget nyt for en gang skyld. Meldte mig selv forholdsvis hurtigt til at fremlægge, så jeg havde det overstået. Noget jeg ellers aldrig ville have gjort derhjemme, men forandringer fryder. Jeg kunne så slappe af resten af dagen. Kursuset har været fint - faktisk spændende på nogle punkter - og jeg ser nu frem til weekendturen om 19 dage!

torsdag den 6. marts 2014

Så kom den: forlængelse

I dag modtog jeg mailen. En mail jeg godt vidste var på trapperne. Teksten "with the end of your au pair year just a few months away" gav alligevel et lille sug i maven. 
Nu er der alligevel ikke lang tid igen. I dags reaktion var næsten med klapsalve og jublen. Ja, det er sandt. Spørger I mig i næste uge, er det nok med en ærgelse og følelse af ikke at kunne nå det hele, men lige nu glæder jeg mig ubeskriveligt meget til at komme hjem. Mit humør har været på det laveste de sidste par dage, og energiniveauet har været i bund. Jeg har ikke lyst til noget som helst, og jeg har selv stillet spørgsmålstegn ved, hvad fanden der lige er galt med mig. Ved ikke, om det er fordi, jeg var sammen med dem hjemmefra i NYC i weekenden, og det danske derfor begyndte at trække. Måske er det bare en midlertidig depressiv tilstand på grund af alt for meget vinter og arbejde grundet sne. Who knows? 

Mailen omhandlede lysten til at forlænge med henholdsvis seks, ni eller yderligere tolv måneder.  Som der nok kan regnes ud, forlænger jeg ikke. Selvom jeg er glad for min hostfamilie, og at de flere gange har prøvet at overbevise mig om at blive, vil jeg gerne hjem. Jeg føler mig mere eller mindre klar. Eller ikke helt. Jeg har stadig rigtig mange spændende ting at se frem til i mine sidste måneder her, men om 169 dage tror jeg, jeg er mere end klar til at plante mine fødder solidt på dansk jord igen.

mandag den 3. marts 2014

Credits og spontan tur til New York City.

Er lige kommet ind af døren efter fire timers bustur, og jeg må erkende, at jeg er noget brugt efter weekendens program. Lørdag var det meget tidligt op og med metroen til DC. Den stod på museumsbesøg som en del af undervisningen for mine credits. En smule langtrukken, men jeg overlevede. Prøvede at få det bedste ud af det med pigerne ved at fjolle lidt rundt. Da klokken slog tre, var jeg den, der var smuttet. Jeg begav mig ud i DC's gader for at finde to drenge hjemmefra: Mathias og Sebastian, som havde slået vejen forbi hovedstaden til et visit. Planen blev så, at jeg tog med dem fra DC til NYC, hvor de tilbringer to uger som turister.  Med bus fra Union Station kørte vi til New York, og omkring ti kunne vi tjekke ind på deres hotel beliggende to minutter fra Times Square - ikke dårligt! Efterfølgende tog vi på bar til øl, og dernæst fandt vi en club for drinks og dans. Clubben hed Copacabana og var helt tilfældig valgt. Vi vidste ikke, hvad vi betalte $20 for ved indgangen, men med en dørmand, der tjekkede Sebastian ud for præsentabel dresscode, inden han lukkede os ind, ja så fandt vi ud af, at det var en af de finere clubs. Efter en tur i baren, fik vi os solidt plantet i et sofaområde. Omringet af salsadans og latinomusik følte vi os på toppen - atmosfæren var god! Dans blev det dog ikke til før et par drinks var drukket, og vi begav os op på tredje sal. Fra latinostilen blev der taget en hundredeogfirsdrejning, og det var som at træde ind i en hel anden verden. Selvom det var samme diskotek, var der nu slået over i vild party musik, og salsaen var her byttet ud med vildere dansemoves. Vi var hjemme på hotellet allerede igen omkring halv tre, men efter en lang dag, var vi alle brugte. Penge havde vi vist også brugt nok af. Sebastian gik ud som et lys, og drengenes hoveder havde det ikke så godt her til morgen. Hukommelsen om aftenens hændelser fejlede vist også en smule, men vi var alle enige om, at aftenen havde været yderst god. Stod det til dem kunne de have brugt dagen på hotelværelset, men hvorfor spilde tiden på at lade tømmermændene bestemme. Omkring klokken elleve fik jeg dem hevet med ud til sen morgenmad, og dernæst stod den ellers på en tur til Brooklyn. Denne bydel var dog en skuffelse, så længe blev vi ikke, før vi slog kursen mod Brooklyn Bridge tilbage mod Manhattan. Efter en længere gåtur og et smut på Starbucks, smuttede vi tilbage. Jeg for at hente mine ting for dernæst at ramme Madison Square Garden, hvor jeg skulle med bussen hjem til Bethesda.

Det var rigtig dejligt med dansk besøg hjemmefra, men på en måde også en lidt mærkelig oplevelse bare sådan lige at mødes foran the Capitol Building i DC. At blive mødt med knus af velkendte ansigter, man ikke lige har set i syv måneder. Syv måneder er lang tid, og ja så mødes vi da bare lige omme på den anden side af jorden. Ret vildt alligevel. At mødes med gymnasiedrengene fik tankerne til at køre rundt i hovedet på mig på vejen hjem i bussen. Besøget fik følelsen frem i mig, at jeg har forandret mig. Hvordan ved jeg ikke, jeg kan ikke rigtig sætte ord på det. Det kom efter deres kommentar omkring mit engelsk - tror jeg. At min udtale havde fået et amerikansk præg, og at det lød rigtig fint, når jeg snakkede. En udtalelse, der kom virkelig bag på mig, for jeg lægger ikke selv mærke til disse ændringer. Selvfølgelig skulle ens engelsk jo gerne forbedres markant, når man bor herovre et år, men man lægger overhovedet ikke selv mærke til forandringerne. Jeg har derfor tænkt meget over, hvad sådan et år gør ved en som person - hvordan man vokser og ændrer sig uden selv at være herre over det. Uden selv at indse det. Det er som om, det først går op for en, når man bliver puttet tilbage i de gamle danske rammer. Besøget fra Danmark fik mig på en måde også til at længes. Jeg er glad for at være her, men jeg glæder mig også utrolig meget til at komme hjem igen til alt det skønne derhjemme. Jeg savner det.