torsdag den 7. august 2014

For meget ventetid, seks timers Highway One og et smut til Santa Cruz

Tirsdag morgen var det tid til komme videre på vores rejse. Tæt på hotellet skulle vi hente vores udlejningsbil, hvilket viste sig ikke at være så nemt, som forventet. Selvom vi mødte op til fortalt tid, formåede processen at være uendelig lang. Efter en ventetid på tre timer var vores tålmodighed ved at være godt brugt op, og det kunne ikke gå hurtigt nok med at forlade San Francisco, da bilen så endelig blev udleveret. Det var dog en lækker bil - en næsten ny Ford - og det var lige før, den var lidt for fancy, ny og moderne til, at vi kunne finde ud af den. Far, ryst nu ikke for meget på hovedet af dine piger, men vi havde problemer med alt lige fra at starte bilen til låsning og påsættelse af lys. Sorry to say. Dog var vi yderst godt kørende, da vi endelig fik bilen under kontrol. 
Vores køretur foregik af Highway one, hvor vi fulgte kyststrækningen sydpå. Simpelthen den flotteste køretur, jeg nogensinde har gjort mig. Vi kom igennem det flotteste landskab, som hele tiden varierede i vegetation og terræn. Udsigten var ubeskrivelig med udsigt over havet til ens højre, mens det smukkeste landskab bugtede sig så langt øjet rækkende på ens venstre hånd. Det var en fantastisk køretur, men samtidig også udfordrende med Highway One, der snoede sig gevaldigt ind gennem landskabet og op og ned af stejle bjerge. Vi kørte ad denne strækning sidst på eftermiddagen og først på aftenen, hvilket gjorde, at vi ligeledes fik den smukke solnedgang at se. Lyset var helt specielt, som det spejlede sig i havoverfladen. Store bølger var også at skue, og flere surfere kunne skimtes i det fjerne. Vestkysten første strækning fra SF mod LA er klart et paradis for surfere - intet mindre.
Vores tre timers forsinkelse fra morgenstunden gjorde dog, at vi var under tidspres. At stoppe for billedtagning ned af Highway One blev det desværre ikke til, og vi missede derfor de mange muligheder for smukke billeder. Mørkets frembrud og strækningens vanskelige snoninger var desværre bare en træls kombination, der gjorde, vi var nødt til at køre igennem. Vi nød dog stadig udsigten til fulde, og vi havde da også tid til et kort stop ved Santa Cruz først på dagen. Santa Cruz var et strandområde med tivoli, rutsjebaner og casinoer ned mod vandet, hvilket resulterede i sommerstemning og menneskemylder. Helt klart et sted med gang i. 
Sidst på aftenen aften efter godt seks-syv timers intens kørsel, ankom vi trætte til vores hotel i San Simeon. Et ældre hotel af udseende, men okay bare for natten over. Vi kunne her få en god og tiltrængt nattesøvn inden næstedagens planer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar