mandag den 9. december 2013

In love with New York

Jeg har haft en ubeskrivelig weekend. Helt klart den bedste i min tid her i Amerika. En uforglemmelig oplevelse jeg nu altid kan tænke tilbage på med et kæmpe smil, men samtidig med en længsel om at komme tilbage. New York her i juletiden er fortryllende. Et sted alle bør se mindst en gang i sit liv. Dette er ikke sidste gang, jeg aflægger NYC et besøg i december - helt klart ikke! 
Fredag morgen kom Caja til Bethesda, og omkring klokken otte var vi klar til at stå på bussen. Efter fire en halv times bustur, en smule sludren og en lille en på øjet ramte vi endelig vores destination - Manhattan. Vi skulle overnatte hos en dansk pige Maria i Queens, men eftersom vi ikke kunne komme ind med vores ting før sen eftermiddag, måtte vi slå tiden ihjel. Vi tog metroen til Queens med tanken om at se os omkring der, men grundet regn og kulde slog vi os ned på den nærmeste Subway til tidlig aftensmad i stedet. Super hyggeligt og ikke mindst dejligt, at vi havde god tid. Vi havde bevidst valgt tre dage i New York for netop ikke at stresse rundt, som de to forrige gange, hvilket viste sig at være yderst fornuftigt. Vi blev lukket ind i lejligheden af Marias rumbo ved en fem-tiden, hvorefter vi havde god tid til at gøre os klar til aftenens højdepunkt - Rockettes Spectacular, et juleshow i Radio City. For en gang skyld havde vi god grund til at dresse os up, så lidt lækre skulle vi da være. I det vi troede, vi var fine nok og klar til mere eller mindre at smutte, spurgte Marias rumbo, om vi havde lagt make-up. Det viste sig, at hun var make-up artist, og der gik ikke mere end et splitsekund, før jeg sad i stolen og fik påført smokey eyes. Jeg er den kedelige type, som bærer samme make-up til hverdag og by, så jeg var en anelse skeptisk. Med Caja kommenterende ved min side: "wow, det er godt nok sort", kunne jeg lige så langsomt se for mig, at dette ville ende katastrofalt. Dette gjorde det langt fra, og da Caja ligeledes var færdig med sin make-over, var vi pænere end nogensinde før. Det føltes i hvert fald sådan. Så med flotte kjoler, perfekt make-up og lækkert hår var vi mere end klar til at ramme New Yorks natteliv. Selvtilliden fejlede i hvert fald ikke noget den aften og med bekræftende kommentarer som "wow, you are pretty" og "beautiful girls" fra fyrene på gaden, gjorde øsregnvejr og en kold nattevind ikke spor. Vi slentrede ned af 5th avenue under vores lille paraply, følte os smukke og kiggede på butiksvinduer, julelys og dekorationer. Fantastisk var det - intet mindre. Alle de flotte vinduer med dyre mærker skinnede op som kontrast til den mørke nattehimmel, og vi havde vores moment trods regnen silede ned. 
Vi nåede Radio City Hall i god tid, og kunne derfor rende rundt og tage billeder samt beundre det smukke teater med den smukkeste lysekrone og guldbelagte trappe. Fint var det altså, og stemningen var glamourøs og fortryllende. Selve showet var storslået. Det var så overvælendende og fantastisk, det bedste show jeg nogensinde har set. Showet indeholdte alt lige fra sang, dans af forskellige slags, flotte sceneopsætninger, lyshow, juliehisorier, 3D, videospil, ægte kameler, fyrværkeri, skøjteprincesser, vilde kostumer og sne. Vi var ovenud imponeret, og var begge tomme for ord, da scenetæppet rullede ned ved showets afslutning. Efter showet begav vi os atter ud under paraplyen og gik forbi Rockefeller Center for at se det berømte juletræ samt juleopsætning kendt fra "Alene hjemme"-filmene. Smukt! Dette blev afslutningen på en fantastisk dag, da vi derefter tog metroen hjem til Queens og fik en god og tiltrængt nattesøvn, før lørdagens mange begivenheder. 
Lørdag stod på sightseeing i stor stil, og vi brugte dagen på at være rigtige turister. Vi startede med at tage metroen til Brooklyn Bridge, hvor vi gik over broen fra Manhattan til Brooklyn. Gårsdagens regnvejr var blevet skiftet ud med blå himmel og solskin, så vi nød rigtig den flotte gåtur. Da vi ankom til Brooklyn, gik vi ned langs vandet og havde den smukkeste udsigt over hele Manhattan. Vi fik taget tusinde billeder, som rigtige turister jo gør, og gik derefter tilbage over broen. Næste stop blev kaffe på Starbucks og dernæst Ground Zero. Desværre var der lukket for flere besøgende den dag, så skuffende måtte vi forhåndsbestille et visitor pass til dagen efter. Derfra gik vi videre til Staten Island Ferry, for at tage på bådtur og komme tættere på frihedsgudinen. Dette var en kold fornøjelse, men vi fik hende da at se.  Efter vores tur på vandet tog vi metroen til Time Square og gik hen til 5th Avenue. Da vi atter rundede pladsen omkring Rockefeller fik vi julemylderet at mærke. Der var tusinde mennesker på grund juletræet, og vi måtte mase os igennem for at komme frem. Mylderet førte os hen til FAO Schwarz - en kæmpe legetøjsbutik. Det er jo jul, så vi ville lige kigge ind. Lige og lige. Butikken er åbenbart så populær, at vi måtte stå i kø. Det var intet mindre end et paradis for børn. Så kæmpe stort. Så ville man lige ønske, at man var barn igen altså. Man kunne købe alt, hvad et lille barnehjerte begærer. Vildt. Da vi var færdige med at fjolle rundt mellem dukker og bamser, fandt vi et sted at spise. Vi tog på Maggie's, hvor vi fik nachos og en rigtig amerikansk burger. Det var dejligt lige at få hvilet benene og få stillet sulten. Vi sluttede af med en tur op i Empire State building. Det smukkeste syn. Første gang vi var i NYC, var vi oppe på top of the rock i dagtimerne. Dette var en helt anden oplevelse med alle lysene over hele byen. Fantastisk. Inden vi tog metroen hjem fandt vi en kiosk, hvor vi købte lidt selvforkælelse til hjemturen til Queens. Som aftensnack nød vi Ben and Jerrys samt Haribo, inden den stod på hovedet i seng. 
Søndag stod den endelig på Ground Zero, hvilket var en rørende oplevelse. Det var et underligt besøg - sørgeligt. Efter besøget mødtes vi med Kamilla fra træningsskolen til en sludder. Det var virkelig hyggelig at genforenes efter fire måneder og høre til hinandens historier. Vi tog bussen hjem omkring fire, men grundet sne i Maryland blev hjemturen længere end forventet. Da vi nåede Bethesda, var jeg derfor en træt pige. Træt, men glad! 


1 kommentar: