onsdag den 8. januar 2014

The danish look.

Tid til et anderledes indlæg. Et indlæg der ikke har noget som helst at gøre med mine oplevelser her, men derimod om en amerikaners oplevelse af os danskere. Om vores personlighed siges det generelt fra udefrakommende, at vi danskere er reserverede. Ikke at vi ikke er gode og imødekommende mennesker, men efter fem måneder her i staterne må jeg nok nikke genkende til førnævnte udsagn. I går faldt jeg tilfældigvis over et indlæg skrevet af en amerikansk pige fra Minnesota, som tilbage i 2011 opholdte sig fire måneder i København. Oplægget fik mig til at grine, og med god ironi har hun formået at lave en generalisering af os danskere og vores udseende. Det var lidt skræmmende, hvor godt hendes iagttagelser passer. Hvor er det sjovt altså! Så på bloggen skulle det.

Hendes indlæg starter med følgende sætning: "Så du vil gerne ligne en Dansker? Jeg bebrejder dig ikke. Danskere er dejlige at se på, og nu vil jeg gerne fortælle dig, hvordan du kommer til at ligne dem (...) Hør, lær og se dansk ud!"

Uddrag fra indlægget - pigernes vedkommende:

  • Alle danskere er blonde - ved fødsel eller hårfarve - det er lige meget. 
  • Hårstil - Put håret på toppen af dit hoved i den højeste og største knold som overhovedet muligt uden at kigge dig i spejlet. Folk på gaden skal helst spørge: "Er det overhovedet muligt, at lave en knold sådan?" (åh, gud hvor har mange spurgt ind til min knold før ... haha). Hvis ikke den står på knold, skal du ikke gøre noget ved dit hår. Generelt skal håret bare se rodet, men lækkert ud. 
  • Gå til dit klædeskab og smid alt det ud, som ikke er sort. Hvis du virkelig ønsker at ligne en dansker, kan du aldrig iklæde dig farver igen. Kun sort. 
  • Se aldrig ud som om, du kommer lige fra fitness. Hvis du dog vil se dansk ud, og rent faktisk skal i fitness, så skal dit tøj se mere lækkert ud, end en ikke-danskers hverdagstøj. Derfor kun matchende Nike og Hummel, tak!
  • Påklædning - skinny jeans.
  • Sko - Converse, Nike Frees eller sorte støvler.
  • Det er kun tilladt at bære en farvet ting, og det er din rygsæk. Mere specifikt din Fjällräven rygsæk. 
  • Sidste step er at tørre smilet af dit ansigt. Hvis du vil ligne en dansker, bliver du nødt til at se utilnærmelig ud. Undgå øjenkontakt og sig aldrig hej til folk, som går forbi, ligesom vi gør i Minnesota. 

Det fulde indlæg kan læses her:
http://copenhannah.tumblr.com/post/14228929903/how-to-look-like-a-dane 

2 kommentarer:

  1. Du er jo en ærke typisk dansker - dog ikke på smolit

    SvarSlet
  2. Du er jo en ærke typisk dansker - dog ikke på smolit

    SvarSlet