torsdag den 26. juni 2014

Mexico

Mexico blev stedet, hvor vi bestemte os for at tage på tur. Det var fredag, og selvom jeg elsker afslapning og ferie, gjorde alt denne dasen mig en smule rastløs. Der skulle ske noget andet end at sole sig ved strand og pool, og jeg var mere end klar til at gå på oplevelse i det mexicanske. Mathilde havde en lille drøm om at se en af de syv vidundere, så vi bestilte dagsturen "Chichen Itza" gennem Royal Caribbean. Dette betød, at vi skulle tidligt op fredag morgen. Der var fællessamling i Studio B, hvorefter vores gruppe samlet i flok gik af skibet og hen til den færge, vi skulle med for at komme til Playa del Carmen. Dette var noget af en sejltur. Bølgerne var store, og vi måtte sove os gennem turen for ikke at blive dårlige. At vi havde festet aftenen forinden var heller ikke den bedste kombination.
Da vi atter kom i land stod den på en tre timers bustur forude. Det var en lang køretur, men også spændende at køre igennem det mexicanske land og være vidne til de kontrastfylde områder. På denne lange bustur kunne vi ligeledes få indhentet noget søvn, så vi var klar til guided rundtur og sightseeing. I bussen fik vi udleverede madpakker og høretelefoner, så vi under rundtvisningen kunne høre vores guide bedre. Vores guide stammede fra en mayaerne, og han fortalte os alt det historiske viden om vidunderet samt diverse informationer om mayafolket. Det var yderst spændende og ruinerne og pyramiderne var beundringsværdige og imponerende. Efter den guidede tur fik vi tid til at gå rundt selv. I parken var der flere boder med små mexicanske folk, der solgte alle mulige ting, og vi blev revet i fra højre og venstre. Det morerede vi os en del over. Folk ville overhovedet ikke lade os være, og kaldte på os uafbrudt i et desperat forsøg på at sælge os diverse mexicanske figurer og smykker. Her var bare nogle af de ting, de råbte efter os: 

"Happy hour - 1 dollar - almost free"
"Special price for you. Especially for beautiful princesses"
"Buy it for your boyfriend. You don't have a boyfriend? You have nothing?"
"Do you want a mayan boyfriend?"
"Buy it for your boyfriend. Your ex boyfriend?"
"Hey barbiegirl - 1 dollar"
"I give you special price. Only today"
"Special price for chicas... Señoritas"

Det endte dog med, at vi begge købte en lille souvenir med hjem - mexicanske dødningehoveder. Så reddede vi nok dagen for en mexicaner eller to, selvom vi fik dem til at gå rimelig meget ned i pris.
Omkring halv tre tog vi bussen tilbage mod skibet. Køreturen føltes uendelig lang, men vi havde det nu meget sjovt med at joke omkring dagens oplevelser. Endnu en godkendt dag kunne tjekkes af ferielisten!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar